Användarvillkor

M3 Auktion och butik drivs av Broadcast Media Group (nedan kallad “vi”) på uppdrag av IDG International Data Group AB (“IDG”) som äger tjänsten och är personuppgiftsansvarig för sajtens medlemmar.

Du kan känna dig trygg när du anförtror oss dina personuppgifter. Vi följer den gällande dataskyddslagstiftningen GDPR. Broadcast är ansvarig för all handel på sajten M3 Auktion och IDG är personuppgiftsansvarig för dina uppgifter. Fullständig personuppgiftspolicy finns på https://info.idg.se/personuppgiftspolicy/.

Ansvarig för M3Auktion: Kenneth Engström. Tel: 0708 450614. kenneth.engstrom@broadcastmedia.se  

Kundtjänst: kundtjanst@broadcastmedia.se Telefon 0793 414467. Under juli, ring: 0708 450614.

Genom att köpa i nätbutiken och delta i auktionen accepterar du dessa regler:
Du godkänner att vi efter avslutat köp och auktion, mejlar erbjudanden från leverantörer som erbjuder produkter i nätbutiken och att vi och IDG informerar dig om nya auktioner och erbjudanden genom ett nyhetsbrev. Vi vidaresäljer inte dina uppgifter till andra företag.

Vi äger rätt att diskvalificera köp och bud om någon av reglerna nedan inte följs:

Har du inte genomfört ditt köp genom Klarna som hanterar samtliga betalningar inom 10 dagar kan köpet/budet diskvalificeras. 

Om köp eller bud på något sätt manipuleras via dataservrar eller annan typ av massutskick kommer dessa att anses som ogiltiga. Vi har rätt att diskvalificera dessa köp och bud. Samtliga köp och bud i tjänsten är bindande.

Personuppgifter
Dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. IDG är personuppgiftsansvarig för M3 Auktion och fullständig personuppgiftspolicy, bland annat med information om vilka rättigheter med avseende på personuppgifter medlemmar i M3 Auktion har, finns på https://info.idg.se/personuppgiftspolicy/

För att köpa i nätbutiken och delta i auktionen måste du ha fyllt 18 år

Priser:
Priserna anges i SEK (svenska kronor), alla priser är inklusive 25 % moms. Vi reserverar oss för felaktigheter i priser beroende på felaktig information från leverantör. Frakt ingår om inte annat tydligt anges i beskrivningen av produkt.

Om inte annat anges i texten som beskriver respektive produkt agerar auktionstjänsten endast som förmedlare av vara, produkt eller tjänst. Vid t ex reklamation och garantifrågor ansvarar leverantör av varan, produkten eller tjänsten. Vi hjälper givetvis till med kontakt om så önskas.

Betalning
Vi samarbetar med Klarna som hanterar din betalning med kort-, bank-, faktura- och eventuell delbetalning 6- 24 månader. 

Vid val av fakturabetalning genomförs sedvanlig kreditprövning utan kännedomskopia. För att förkorta leveranstid till vinnare/köpare så kan leverantör ange att vinnare/köpare betalar direkt till dem genom delbetalning eller direktbetalning. Om så är fallet anges det tydligt i beskrivningen av produkten.

Leverans
Din beställning levereras inom 2-10 arbetsdagar (om inte annan leveranstid anges i produktinformationen) till din angivna adress och aviseras med SMS till ditt angivna mobilnummer eller via e-post. Kontrollera din skräppost när du väntar leverans. 

Leverans sker endast till folkbokförd adress. Om du vill ha leverans till t ex en semesterbostad, kontakta kundtjanst@broadcastmedia.se Telefon 0739414467.

Cookies
Enligt lag ska besökare på en webbplats i integritetssyfte få information om att cookies används. Information i cookien är möjlig att använda för att följa en användares surfande.

Cookie är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att få spara på din dator för att ge tillgång till olika funktioner. Det går att ställa in sin webbläsare så att den automatiskt nekar cookies. Mer information får du på Post och telestyrelsens hemsida.

För att förbättra användarupplevelsen vid inloggningen och köpet använder vi cookies (session cookies) som lagras på besökarens dator. Enligt lag ska besökare på en webbplats i integritetssyfte få information om att cookies används. Informationen i cookien är möjlig att använda för att följa en användares surfande. 

Ångerrätt och retur av vara
När du köper/vinner en produkt i nätbutiken gäller distans- och hemförsäljningslagen. Det innebär bland annat att du normalt har 14 dagars ångerrätt från det att du har tagit emot en produkt. Ångerrätten gäller inte för resor och evenemangsbiljetter, specialbeställd vara och för produkter med ett värde över 100 000 kr, t ex spabad och bilar. Om du ångrar dig får du själv betala returfrakten. Observera att originalförpackningen som din retur ska förpackas i måste vara i oskadat skick eftersom produkten ska kunna säljas. Du har lagstiftad 14 dagars ångerrätt från det att du har tagit emot produkten som du har beställt. Du kan ej nyttja ångerrätten med stöd i svensk lag på produkter som har skadad originalförpackning. Vid nyttjande av ångerrätt står du för returfrakten. Vi återbetalar ditt köp.

Reklamation
Meddela alltid eventuell reklamation snarast möjligt och varför du inte godtar varan, till kundtjanst@broadcastmedia.se eller ring 0793 414467. Du har enligt lag, reklamationsrätt på din vara i 3 år förutsatt att felet kan åberopas säljaren som ursprungligt, inom 6 månader från inköpstillfället.

Bytesvillkor
Vid byte av produkt gäller följande: Du står själv för returfrakten tillbaka till oss. OBS! Innan du skickar dina produkter måste du meddela oss via e-post till kundtjanst@broadcastmedia.se eller telefon 0793 414467.

Tvist
Vid eventuell tvist följer vi Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer (ARN) 

Produktinformation
Vi kan inte garantera att produktbilderna återger produkternas exakta utseende då en viss färgskillnad kan finnas beroende på bildskärm, fotokvalitet samt upplösning. 

Force Majeure
Vi tar inget ansvar för förseningar eller fel till följd av omständigheter utanför vår kontroll som arbetskonflikt, eldsvåda, krig, myndighetsbeslut, förminskad eller utebliven leverans från leverantör.

Vidare tas inget ansvar för eventuella förändringar på produkter/produktegenskaper som ändrats av respektive leverantör och andra faktorer utanför vår kontroll och vetskap. Företaget ansvarar heller aldrig för direkt eller indirekt skada/förlust som kan uppstå för kund.

Se all information under Frågor & Svar , klicka. Knappen finns även i toppmenyn på startsidan, sid 1.